Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 10:30 στο Μουσείο.




 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα από την Πέμπτη 1/11/2012 με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Έναν αγώνα για να υπερασπιστούμε το μέλλον μας, τη δουλειά μας, τα αυτονόητα. 

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ σχεδιάζουν:

1.   Να περικόψουν ό,τι απέμεινε από τους μισθούς μας, μετά τις περικοπές στη «ληγμένη» συλλογική σύμβαση του 2008.
2.   Να θυσιάσουν θέσεις εργασίας, ξεκινώντας από συμβάσεις συναδέλφων  ΣΟΧ και ακολούθως με εφεδρείες και απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου.
3.   Να συρρικνώσουν την ΕΡΤ, μειώνοντας τον προϋπολογισμό της κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και να παραχωρήσουν την περιουσία της, χαρίζοντας τα κτήρια τής Κατεχάκη με σύγχρονα studios στον Δένδια και τις παραγωγές που γίνονται εκεί σε ιδιώτες.
4.   Να κάνουν προπαγάνδα μέσω της ΕΡΤ και όχι να προσφέρουν ενημέρωση ως οφείλουν. Η «καρατόμηση» των συναδέλφων δημοσιογράφων της «Πρωινής Ενημέρωσης» και της ΕΤ-3 σηματοδοτεί την απόφασή τους να επιβάλουν λογοκρισία στη δημόσια τηλεόραση και να απαξιώσουν τη δουλειά μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

·     Να συνεχίσουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες, ακόμη κι αν ψηφιστούν τα μέτρα, για να τα ανατρέψουμε.
·     Να προχωρούμε σε καθημερινές μαζικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις στα σωματεία μας.
·     Να απαιτήσουμε από το Διασωματειακό των ΜΜΕ να απλώσει και να συντονίσει την απεργία σε ολόκληρο τον κλάδο,  αφού υπάρχουν πολλές μεμονωμένες απεργίες συναδέλφων σε ιδιωτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες.  Η απόφαση για στάσεις εργασίας στις 6 και 7 Νοεμβρίου, με δικαιολογία την προβολή των κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της 48ωρης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, φαίνεται ως αφορμή για "μάζεμα" της απεργίας, αφού όλοι γνωρίζουμε καλά πόσο και πως θα προβληθούν.
 ·     Να επιχειρήσουμε πρόγραμμα ενημέρωσης στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της απεργίας, με ευθύνη της ΠΟΣΠΕΡΤ και των Ενώσεων Συντακτών. Τότε σίγουρα θα προβάλλονται οι κινητοποιήσεις.  
·     Να επιδιώξουμε το συντονισμό της ΠΟΣΠΕΡΤ  με Ομοσπονδίες και Σωματεία που αγωνίζονται και αυτά ενάντια στα μέτρα με αποφάσεις για 24ωρες επαναλαμβανόμενες.
Ειρήνη Φωτέλλη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου