Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η Αυγή για την Κατεχάκη‏


Ανάγκη κινητοποίησης για την Κατεχάκη
 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/12/2012
Με συνοπτικές διαδικασίες προ δύο εβδομάδων εγκρίθηκε η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπ. Δημόσιας Τάξης. Η παραχώρηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από... γενική συνέλευση του μοναδικού μετόχου της ΕΡΤ, του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπ. Οικονομικών.
Ο Γ. Στουρνάρας (μέτοχος 100%) συνεδρίασε με τον... εαυτό του, παρουσία και του Σίμου Κεδίκογλου, και αποφάσισε στις 19 Νοεμβρίου ότι εκχωρεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, Αρχής προσφύγων κ.ά. Εκχωρεί δηλαδή κτήριο τηλεόρασης, κτήριο πολλαπλών χρήσεων, κτίριο κινηματογραφίας, μηχανοστάσιο, υπόστεγα κ.λπ.
Η απόφαση αυτή σημαίνει όχι μόνο ότι ξηλώνονται δύο από τα τέσσερα studio της ΕΡΤ, αλλά, όπως επισημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΡΤ, ότι καταργείται ο κεντρικός έλεγχος (master control), που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μεταδίδονται από την Κατεχάκη ζωντανές εκπομπές (όπως π.χ. μεταδίδεται το Μένουμε Ελλάδα) αλλά μόνο μαγνητοσκοπημένες.
Το πρόβλημα στην ΕΡΤ σκέφτονται να λύσουν με τη μόνιμη τοποθέτηση βαν -εκτός παραγωγής ένα βαν λοιπόν- το οποίο θα παίρνει το σήμα, θα το στέλνει στον Υμηττό, από εκεί θα πηγαίνει στην Αγ. Παρασκευή και από εκεί θα εκπέμπεται... Νοικοκυρεμένα πράματα δηλαδή.
Ήδη, δύο νέες, μάλιστα καθημερινές εκπομπές, που ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα, βρίσκονται πλέον μετέωρες: η μία με τον Χρ. Φερεντίνο και Δ. Αναγνωστοπούλου, καθημερινά 16.00 - 18.00, και η πολυαναμενόμενη των Α. Σαλαγκούδη, Γ. Δάρρα και Η. Μαμαλάκη, κάθε μέρα 18.00 ως 21.00.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση και με την κήρυξη στάσεων εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ σιωπούν. Με ανακοίνωσή της η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων" προτείνει στα σωματεία απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της Κατεχάκη. Θα αντιδράσει κανείς;
Α.Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου