Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τώρα είναι η ώρα


«Η Ευρώπη της λιτότητας δεν αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης» ήταν το σύνθημα της πολυπληθούς διαδήλωσης, που έγινε το Σάββατο στη Μαδρίτη κατά της σκληρής οικονομικής πολιτικής.
Την ίδια μέρα, σε 90 πόλεις τής Ιταλίας, μαθητές, φοιτητές και καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση Μόντι στην εκπαίδευση.
Στην Ελλάδα από τη ΔΕθ και μετά είχαμε μεγάλες διαδηλώσεις και αποκορύφωμα την τεράστια διαδήλωση στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η απεργία στις 18 Οκτωβρίου κλιμακώνει τον αγώνα μας, ο οποίος δεν πρέπει να σταματήσει εκεί.

Δεν πρέπει να περιμένουμε να ανακοινώσει τα μέτρα η κυβέρνηση. Ήδη μέσα στο βάρβαρο πακέτο των 7,5 δις, που έχει κατατεθεί μέσα στον προϋπολογισμό, βρίσκονται οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες μειώσεις των μισθών, η κατάργηση των δώρων, οι απολύσεις στο δημόσιο. Το γνωρίζουμε όλο το πακέτο, που μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει, αν συμφωνήσουν και τα άλλα μέτρα.

Τώρα, που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη (μέχρι και τη Μέρκελ επιστράτευσε για να τη στηρίξει),  είναι η ώρα να ξεδιπλώσουμε τις απεργίες, γιατί δεν θέλουμε να είναι απεργίες διαμαρτυρίας την ημέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα στη Βουλή, αλλά απεργίες διαρκείας από τώρα και για να μην τους επιτρέψουμε καν να τα κατεβάσουν για ψήφιση.
Η κλιμάκωση των απεργιών με 48ωρες επαναλαμβανόμενες εδώ και τώρα είναι μια ρεαλιστική προοπτική. Ήδη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει αποφασίσει να προχωρήσει έτσι σε αντίθεση με τη συμβιβαστική στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Φαίνεται σε αυτό το δρόμο να μπαίνουν ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ. Σε καταλήψεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ και μαζί τους οι Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και των Ελληνικών Πετρελαίων.
Τώρα είναι η στιγμή που Σωματεία και Ομοσπονδίες πρέπει να συντονιστούν και να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας.

Η μαζικότητα της συμμετοχή μας στην απεργία και στη διαδήλωση στις 18 Οκτωβρίου θα καθορίσουν τον αγώνα. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 18 Οκτωβρίου συναντιόμαστε στο Μουσείο στις 11:00 για να διαδηλώσουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.
Ειρήνη Φωτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου